Dresink sherry k letnímu salátu
20 min.
Ingredience
- 4lžíceSherry brandy
- 4lžícePažitka
- 1kusSalát ledový
- 1kusSalát Rosso
- 100gramůSalát Polníček
- 150gramůOkurka salátová
- 180gramůRajčata
- 3lžíceOcet Sherry
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůCukr krupice
- 150gramůCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Všechny tři saláty očistíme, ledový salát a Rosso roztrháme na kousky. Dobře opláchneme, necháme okapat. Omyjeme a osušíme okurku a nastrouháme ji na tenké plátky. Omyjeme rajčata, vykrojíme stopku, plody nakrájíme na plátky. Očistíme cibulky, světlou a světle zelenou část nakrájíme na tenká kolečka. Všechny přísady promícháme v salátové míse, posypeme pažitkou. Smícháme sherry, ocet a olej. Ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Dresinkem přelijeme salát a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.