Dresink z ořechů k polníčku
15 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej z vlašských ořechů
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 150gramůSalát Polníček
- 3lžíceOcet vinný
- 50gramůOvesné vločky
- 60gramůMrkev kořen
- 1lžíceOcet jablečný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
488 mg
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme 2 lžíce oleje a vločky opražíme dozlatova. Okořeníme solí, pepřem a cayenským pepřem a necháme vychladnout. Polníček očistíme, opláchneme a necháme dobře okapat. Mrkev oloupeme, škrabkou na zeleninu nakrájíme na plátky a ty pak ještě rozkrájíme na nudličky velikosti zápalky. Polníček a mrkev naaranžujeme na talíře a posypeme praženými ovesnými vločkami. Zbývající olej smícháme s oběma druhy octa na jemný krém ochutíme solí, pepřem
- 2a cayenským pepřem a dresinkem salát pokapeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.