Drožďová polévka s vejcem a zeleninou
50 min.
Ingredience
- 40gramůDroždí
- 1kusCibule
- 1kusPetržel kořen
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceOlej stolní
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 0,25kusCeler bulvový
- 1lžíceMouka bezlepková
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme nadrobno, zeleninu očistíme a nakrájíme ji na kostičky - asi 2x2cm. Bezlepkovou housku rozkrájíme na malé kostičky a opražíme je na oleji dokřupava.
- 2Nasekanou cibuli smícháme s droždím a opečeme ji na oleji v polévkovém hrnci. Do orestované cibule s droždím vmícháme nakrájenou zeleninu a polévku ochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Promícháme a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
- 3Když je zelenina měkká, zahustíme polévku jedním celým vejcem, které jsme rozmíchali se lžící vody a polévku nad ohněm mícháme tak dlouho, dokud se vejce nesrazí.
- 4Polévku podáváme horkou, ihned po dovaření a na talířích do ní sypeme orestované kostičky housky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.