Dršťková polévka s chilli
45 min.
Ingredience
- 500gramůDršťky vařené
- 50gramůSádlo škvařené
- 100gramůCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůPaprika červená
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 25gramůChilli paprička
- 10mililitrůChilli omáčka
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůČesnek
- 5gramůMajoránka
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůChléb celozrnný žitný
- 5mililitrůPolévkové koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
20 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, vařené dršťky na nudličky, chilli papričku posekáme najemno, červenou papriku bez jádřince pokrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, posypeme moukou a usmažíme cibulovou středně hnědou jíšku. Přidáme papriku, chilli papričku, necháme zpěnit, přisypeme mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem, dobře rozmícháme metlou, přivedeme k varu, přisypeme dršťky a necháme 15 minut vařit. Nyní přidáme česnek, sůl, pepř, majoránku, zakápneme chilli omáčkou a dovaříme.
- 3Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.