Dršťková polévka z Turecka
85 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1kilogramDršťky syrové
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 60dekagramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
18 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
6 g
Cukr
115 mg
Postup přípravy
- 1Pečlivě omyté dršťky zalijeme 1,5 l vody a osolíme. Dáme vařit do tlakového hrnce (popř. normálního).
- 2Po uvaření drštěk si připravíme základ z rozpuštěného másla a mouky, lehce opražíme a zalijeme vývarem z masa. Vše dobře rozmícháme a přidáme dršťky. Za stálého míchání povaříme.
- 3Do takřka hotové polévky přidáme papriku opraženou se lžící másla a ocet smíchaný s utřeným česnekem.
- 4Polévku servírujeme s dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.