Dršťková polévka z Turecka

85 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
18 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
6 g
Cukr
115 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pečlivě omyté dršťky zalijeme 1,5 l vody a osolíme. Dáme vařit do tlakového hrnce (popř. normálního).
  • 2
    Po uvaření drštěk si připravíme základ z rozpuštěného másla a mouky, lehce opražíme a zalijeme vývarem z masa. Vše dobře rozmícháme a přidáme dršťky. Za stálého míchání povaříme.
  • 3
    Do takřka hotové polévky přidáme papriku opraženou se lžící másla a ocet smíchaný s utřeným česnekem.
  • 4
    Polévku servírujeme s dílky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.