Dršťky na provensálský způsob
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 900gramůDršťky vařené
- 700gramůRajčata
- 60mililitrůOlej olivový
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 15gramůPetržel kudrnka
- 600gramůBrambory vařené
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vařené dršťky nakrájíme na slabší proužky, cibuli nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na menší kostičky, petrželku posekáme najemno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, dršťky promícháme s moukou a přidáme do hrnce. Dobře promícháme a smažíme několik minut. Nyní do hrnce vsypeme rajčata, petrželku, česnek, osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut.
- 3Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.