Dršťky na provensálský způsob

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené dršťky nakrájíme na slabší proužky, cibuli nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na menší kostičky, petrželku posekáme najemno, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, dršťky promícháme s moukou a přidáme do hrnce. Dobře promícháme a smažíme několik minut. Nyní do hrnce vsypeme rajčata, petrželku, česnek, osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut.
  • 3
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.