Dršťky na tyrolský způsob
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 900gramůDršťky vařené
- 500gramůRajčata
- 200gramůPaprika zelená
- 60mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůOcet vinný
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vařené dršťky nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, spařená a oloupaná rajčata na plátky, papriky bez jádřinců na proužky, česnek prolisujeme, vařené brambory pokrájíme na kolečka.
- 2V hlubší pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme dršťky, zasypeme moukou, promícháme a 3 minuty restujeme. Nyní přilijeme k dršťkám ocet, vložíme rajčata, papriky, česnek, osolíme, opepříme a dusíme 20 minut. Minutu pře koncem vaření přimícháme kolečka vařených brambor a necháme prohřát.
- 3Rozdělíme pokrm na 6 porcí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.