Dršťky s citronovou omáčkou
200 min.

Ingredience
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůDršťky syrové
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusBujón hovězí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 100gramůŠunka tradiční
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 mg
Postup přípravy
- 1Dršťky nakrájíme na nudličky, propláchneme, zalijeme vodou, povaříme a vodu slijeme. Zalijeme novou vodou, osolíme a několik hodin vaříme doměkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji částí vývaru z drštěk, přidáme kousek citronové kůry a povaříme na hustou omáčku.
- 3Potom do omáčky přilijeme citronovou šťávu, přidáme kousek bujónu, pepř a nasekanou petrželku. Pro vylepšení chuti přidáme nasekanou šunku.
- 4Dršťky podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.