Dršťky se zeleninou
140 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůZelenina kořenová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1hrstMajoránka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramDršťky syrové
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné dršťky vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Vodu slijeme, přidáme vývar a vaříme doměkka. Po okapání nakrájíme měkké dršťky na jemné nudle.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z drštěk a vymícháme dohladka. Přidáme koření a vaříme 15 minut.
- 3Zvlášť na másle podusíme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, později přidáme nasekanou petrželku.
- 4Do povařené omáčky zamícháme dršťky a podušenou zeleninu. Pokrm nemá být příliš hustý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.