Dršťky smažené v chipsové drti
60 min.
Ingredience
- 1000gramůDršťky syrové
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůChipsy bramborové solené
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1,5decilitryOlej rostlinný
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
32 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
236 mg
Postup přípravy
- 1Dršťky pořádně propláchneme v několik vodách a dáme vařit v octové vodě asi 5 minut, slijeme a dáme znovu vařit do čerstvé vody na 5 minut. Totéž uděláme ještě dvakrát, poslední vodu osolíme. Vařené, měkké dršťky necháme vychladnout a nakrájíme na širší proužky, osolíme, opepříme.
- 2Chipsy rozdrtíme válečkem nebo rozmixujeme, proužky dršťek namáčíme v rozšlehaném vejci a obalujeme v chipsové drti, osmažíme na rozpáleném oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.