Drůbeží berek
130 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 200mililitrůJogurt bílý
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1000gramůKuře
- 200gramůRýže dušená
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůOříšky piniové
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkySůl
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
51 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvařenou rýži společně s piniovými oříšky osmažíme na oleji na polovině připravené cibule.
- 2Kuře uvaříme se zbylou pokrájenou cibulí v osolené vodě doměkka. Hrnek vzniklého kuřecího vývaru si schováme na později. Uvařené kuře obereme z kostí a pokrájíme na drobné kousky.
- 3Z mouky, jogurtu, 1 vejce a kypřicího prášku vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 5 dílů.
- 4Připravené díly těsta vyválíme na tenké pláty. Jeden z nich dáme na tukem vymazaný plech, okraje těsta mírně zvedneme. Další dva pláty těsta pokrájíme na menší kusy a dáme na plát na plechu. Těsto potřeme 50 g másla, posypeme vařenou rýží a kuřecím masem a zakryjeme zbývajícími pláty těsta. Okraje stiskneme k sobě.
- 5Berek pokrájíme na větší kusy, zalijeme máslem a dáme na 30 minut péct na 175 °C. Poté vyndáme z trouby, přelijeme nachystaným kuřecím vývarem a necháme ještě 10 minut dopéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.