Drůbeží berek

130 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
51 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařenou rýži společně s piniovými oříšky osmažíme na oleji na polovině připravené cibule.
  • 2
    Kuře uvaříme se zbylou pokrájenou cibulí v osolené vodě doměkka. Hrnek vzniklého kuřecího vývaru si schováme na později. Uvařené kuře obereme z kostí a pokrájíme na drobné kousky.
  • 3
    Z mouky, jogurtu, 1 vejce a kypřicího prášku vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 5 dílů.
  • 4
    Připravené díly těsta vyválíme na tenké pláty. Jeden z nich dáme na tukem vymazaný plech, okraje těsta mírně zvedneme. Další dva pláty těsta pokrájíme na menší kusy a dáme na plát na plechu. Těsto potřeme 50 g másla, posypeme vařenou rýží a kuřecím masem a zakryjeme zbývajícími pláty těsta. Okraje stiskneme k sobě.
  • 5
    Berek pokrájíme na větší kusy, zalijeme máslem a dáme na 30 minut péct na 175 °C. Poté vyndáme z trouby, přelijeme nachystaným kuřecím vývarem a necháme ještě 10 minut dopéct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.