Drůbeží fond
80 min.
Ingredience
- 1,5kilogramySlepice
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 400gramůZelenina kořenová
- 2kusyBobkový list
- 3kusyHřebíček
- 5gramůPepř černý celý
- 250mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 5gramůCitronová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
14 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
268 mg
Postup přípravy
- 1Slepici omyjeme a na horkém oleji lehce opečeme. Zalijeme ji 1 1 vody a přivedeme k varu. Pěnu často sbíráme. Očistíme polévkovou zeleninu a nakrájíme ji na kostky. Spolu s kořením, cibulí a vínem přidáme po 45 minutách varu do hrnce a nezakryté vaříme dalších 30 minut. Vývar scedíme a vaříme tak dlouho, dokud se alespoň polovina tekutiny nevyvaří.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.