Drůbeží játra nadivoko
40 min.
Ingredience
- 300gramůJátra drůbeží
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyRajčata
- 1kusPórek
- 80gramůAnglická slanina
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno červené
- 1šálekVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá játra osolíme, opepříme a opékáme v pánvi na oleji asi 5 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě. Slaninu nakrájenou na kostičky rozpustíme v pánvi, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené houby a očištěný, na kolečka nakrájený pórek, nasekaný česnek a tymián. Nakonec vmícháme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Přilijeme víno, trochu vody a vše chvíli podusíme. Potom přidáme opečená játra a jen prohřejeme.
- 2Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.