Drůbeží játra po myslivecku

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
27 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra posypeme solí a pepřem, obalíme v mouce.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a jakmile se rozpustí, vložíme játra. Usmažíme zprudka dorůžova. Vyndáme z pánve a do stejné pánve vsypeme plátky žampionů. Krátce orestujeme, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, přilijeme koňak, víno a necháme chvilku dusit, až se část tekutiny odpaří. Nyní přilijeme rajčatovou omáčku, bešamel, vrátíme do pánve játra, promícháme, zakapeme citronovou šťávou a vmícháme lžíci másla. Povaříme ještě půl minuty a odstavíme. Nakonec posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.