Drůbeží játra po myslivecku
35 min.
Ingredience
- 400gramůJátra drůbeží
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůPetržel kudrnka
- 30mililitrůOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 50mililitrůMartell cognac
- 150mililitrůVíno bílé
- 80mililitrůOmáčka rajčatová
- 150mililitrůBešamel
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 400gramůRýže dušená
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
27 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Játra posypeme solí a pepřem, obalíme v mouce.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a jakmile se rozpustí, vložíme játra. Usmažíme zprudka dorůžova. Vyndáme z pánve a do stejné pánve vsypeme plátky žampionů. Krátce orestujeme, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, přilijeme koňak, víno a necháme chvilku dusit, až se část tekutiny odpaří. Nyní přilijeme rajčatovou omáčku, bešamel, vrátíme do pánve játra, promícháme, zakapeme citronovou šťávou a vmícháme lžíci másla. Povaříme ještě půl minuty a odstavíme. Nakonec posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.