Drůbeží játra se zeleninou pečená na pivě

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra z kuřete (můžeme použít i jiná drůbeží) důkladně propláchneme, dočistíme a pokrájíme na větší kusy. Potom rozehřejeme sádlo a na sádle osmahneme kousky anglické slaniny. Ke slanině přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Cibuli na větší kolečka nebo kousky, česnek na tenké plátky. Po krátkém osmažení přidáme k cibuli játra a znovu osmahneme.
  • 2
    Když jsou játra téměř hotová, ochutíme je sójovou omáčkou a ještě přidáme oloupaná rajčata. Rajčata můžeme pokrájet na čtvrtky, máme-li cherry rajčátka, necháme je celé. Ještě vše podusíme a přilijeme pivo. Piva tolik, kolik chceme šťávy. Nakonec osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.