Drůbeží játra se zeleninou pečená na pivě
40 min.
Ingredience
- 500gramůJátra kuřecí
- 150gramůAnglická slanina
- 6stroužkůČesnek
- 2kusyCibule
- 2kusyRajčata
- 2lžíceOmáčka sójová
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceSádlo škvařené
- 150mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Játra z kuřete (můžeme použít i jiná drůbeží) důkladně propláchneme, dočistíme a pokrájíme na větší kusy. Potom rozehřejeme sádlo a na sádle osmahneme kousky anglické slaniny. Ke slanině přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Cibuli na větší kolečka nebo kousky, česnek na tenké plátky. Po krátkém osmažení přidáme k cibuli játra a znovu osmahneme.
- 2Když jsou játra téměř hotová, ochutíme je sójovou omáčkou a ještě přidáme oloupaná rajčata. Rajčata můžeme pokrájet na čtvrtky, máme-li cherry rajčátka, necháme je celé. Ještě vše podusíme a přilijeme pivo. Piva tolik, kolik chceme šťávy. Nakonec osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.