Drůbeží jitrničky
55 min.

Ingredience
- 500gramůDrůbeží maso
- 240mililitrůOmáčka tatarská
- 100gramůVepřové maso libové
- 400gramůSlanina vepřová
- 150gramůJátra husí
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 80mililitrůMartell cognac
- 800gramůBrambory pečené
- 120gramůStrouhanka
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
58 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso, slaninu a játra umeleme na strojku, houby nakrájíme nadrobno.
- 2Vložíme do misky, přidáme sůl, pepř, špetku muškátového oříšku a koňak. Promícháme a vypracujeme těsto.
- 3Z těsta vytvarujeme šišky ve tvaru jitrniček, obalíme je ve strouhance a usmažíme na másle.
- 4Podáváme s opečeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.