Drůbeží kotlík
50 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 3kusyChilli paprička
- 5kusůCibulka jarní
- 250gramůShiitake houby
- 250gramůHrachové lusky
- 4lžíceOlej olivový
- 3lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceKari koření
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chilli papričky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme najemno. Cibulku očistíme, nakrájíme na kroužky, houby omyjeme a nakrájíme.
- 2V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na něj podusit připravenou zeleninu a očištěné lusky. Přidáme citronovou šťávu, po třech minutách zalijeme vývarem a okořeníme směsí koření a sójovou omáčkou.
- 3Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, přidáme do hrnce a povaříme 5 minut. Poté vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.