Drůbeží paštika
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 100gramůJátra drůbeží
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaštikové koření
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1kusŽemle tuková
- 1kusČesnek
- 0,13litrMléko polotučné
- 400gramůDrůbeží maso
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
197 mg
Cukr
474 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek drobně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme pokrájená játra a osmahneme.
- 2Necháme vychladnout a spolu s vařeným masem, houskou namočenou v mléce a vymačkanou, umeleme.
- 3Přimícháme vejce, můžeme dle potřeby zředit vývarem, osolíme a dochutíme kořením.
- 4Na závěr přidáme jemně pokrájenou petrželku. Formu vymažeme
- 5máslem a naplníme směsí, zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 3/4 hodiny.
- 6Necháme vychladnout a nakrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.