Drůbeží polévka se smetanou a osmaženou houskou
20 min.
Ingredience
- 1000mililitrůVývar drůbeží
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusŽemle tuková
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
62 mg
Cukr
126 mg
Postup přípravy
- 1Vývar v hrnci krátce povaříme a odstavíme z plotny.
- 2V misce smícháme žloutky se smetanou a ihned vmícháme do horkého vývaru. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.
- 3V pánvi na másle opečeme na kostičky nakrájenou žemli a přidáme ji do polévky.
- 4Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.