Drůbeží přírodní plátky po židovsku
35 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 200gramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 1decilitrVíno bílé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 30gramůPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, pod fólií jemně naklepeme na filé. Potom je osolíme, opepříme, obalíme v mouce.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, naskládáme připravená prsa, které po obou stranách opečeme. Do pánve přidáme oloupanou a na tenké plátky nakrájenou cibuli, očištěné a také na plátky nakrájené houby. Vše zalijeme vínem, vymačkanou citrónovou šťávou a na mírném ohni pod pokličkou dusíme 20 minut.
- 3Hotové plátky stáhneme ze sporáku, necháme přikryté 5 minut odpočinout a rozdělíme je na jednotlivé porce.
- 4Každou porci ozdobíme nasekanou petrželovou nati a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.