Drůbeží vývar Alexandra
80 min.
Ingredience
- 200gramůDrůbeží maso vařené
- 1kusSalát hlávkový
- Rychlý drůbeží vývar [50292]
- 166,67gramůCeler bulvový
- 1,67kusyMrkev kořen
- 0,83lžičkaPepř černý celý
- 1,67kusyPetržel kořen
- 1,67kusyPórek
- 1,67kusySlepice
- 1,67lžíceSůl
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 3,33litryVoda pitná
- 133,33gramůŽaludky drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1064 kcal
Bílkoviny
150 g
Tuky
38 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vařené drůbeží maso nakrájíme na nudličky, které dáme do menšího kastrolu, zalijeme 0,5 l přecezeného drůbežího vývaru a přivedeme k varu.
- 2Hlávkový salát rozebereme na listy, vypereme, osušíme, nakrájíme na proužky, přidáme k masu s vývarem a opět necháme přejít varem.
- 3Směs rozdělíme na talíře nebo do misek, zalijeme teplým rychlým drůbežím vývarem a servírujeme.
- 5Rychlý drůbeží vývar [50292]:
- 6Slepici o váze přibližně 1,5 kg omyjeme, maso ořežeme z kostry a nakrájíme na menší kusy, které potom umeleme na masovém strojku. Vložíme do většího kastrolu spolu se slepičím skeletem, který nožem opatrně v kloubech rozdělíme na jednotlivé kosti tak, aby nevzniklo mnoho úlomků. Přidáme pokrájené kuřecí žaludky.
- 7Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli dobře omyjeme a přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.