Drůbeží vývar s šunkovými ravioly

60 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
88 mg
Cukr
252 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a 2 vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou asi půl hodiny odpočinout. Šunku nakrájíme na tenké nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
  • 2
    Z odpočinutého těsta vyválíme tenkou placku, ze které vykrájíme čtverce. Na čtverce rozdělíme šunku a máslo. Okraje čtverců potřeme rozšlehaným zbylým vejcem, čtverce přehneme a jejich okraje přitiskneme k sobě.
  • 3
    Drůbeží vývar ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, přivedeme k varu a poté do něj vkládáme ravioly. Vaříme zhruba 5 minut. Poté polévku zjemníme smetanou a ochutíme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.