Drůbeží vývar s šunkovými ravioly
60 min.
Ingredience
- 1litrVývar drůbeží
- 40mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaSůl
- Na ravioly
- 230gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5špetkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůŠunka uzená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
88 mg
Cukr
252 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a 2 vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou asi půl hodiny odpočinout. Šunku nakrájíme na tenké nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 2Z odpočinutého těsta vyválíme tenkou placku, ze které vykrájíme čtverce. Na čtverce rozdělíme šunku a máslo. Okraje čtverců potřeme rozšlehaným zbylým vejcem, čtverce přehneme a jejich okraje přitiskneme k sobě.
- 3Drůbeží vývar ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, přivedeme k varu a poté do něj vkládáme ravioly. Vaříme zhruba 5 minut. Poté polévku zjemníme smetanou a ochutíme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.