Drůbeží vývar se žloutkovými knedlíčky s mandlemi
32 min.
Ingredience
- 4lžíceMandle
- 3lžícePetržel kudrnka
- 0,6decilitrVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 2špetkyMuškátový květ
- 1litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
37 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Loupané mandle si nastrouháme na jemném struhadle a odložíme je do misky. Omyjeme petrželku kudrnku (3 lžíce) a drobně ji pokrájíme.
- 2V rendlíku v 0,6 dl vody si uvaříme 4 vejce natvrdo. Vaříme je 9-10 minut. Uvařená vychladlá vejce oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky, které dáme do větší misky, přidáme ještě syrový žloutek, změklé máslo, sůl, pepř a směs utřeme do pěny. Bílky si odložíme. Ke žloutkům přidáme hrubou mouku, smetanu, nastrouhané mandle, 2 špetky muškátového květu a vymícháme si tužší těstíčko. Nakonec zapracujeme do těstíčka 1 lžíci pokrájené petrželky.
- 3V hrnci si přivedeme k varu drůbeží vývar. Postupně do něj vkládáme knedlíčky, které vykrajujeme lžičkou a pomocí druhé lžičky vždy knedlíček zformujeme na kuličku. Vaříme je podle velikosti přibližně 7 minut.
- 4Polévku dochutíme solí, petrželkou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.