Drůbeží vývar se žloutkovými knedlíčky s mandlemi

32 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
37 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Loupané mandle si nastrouháme na jemném struhadle a odložíme je do misky. Omyjeme petrželku kudrnku (3 lžíce) a drobně ji pokrájíme.
  • 2
    V rendlíku v 0,6 dl vody si uvaříme 4 vejce natvrdo. Vaříme je 9-10 minut. Uvařená vychladlá vejce oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky, které dáme do větší misky, přidáme ještě syrový žloutek, změklé máslo, sůl, pepř a směs utřeme do pěny. Bílky si odložíme. Ke žloutkům přidáme hrubou mouku, smetanu, nastrouhané mandle, 2 špetky muškátového květu a vymícháme si tužší těstíčko. Nakonec zapracujeme do těstíčka 1 lžíci pokrájené petrželky.
  • 3
    V hrnci si přivedeme k varu drůbeží vývar. Postupně do něj vkládáme knedlíčky, které vykrajujeme lžičkou a pomocí druhé lžičky vždy knedlíček zformujeme na kuličku. Vaříme je podle velikosti přibližně 7 minut.
  • 4
    Polévku dochutíme solí, petrželkou a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.