Drůbková polévka s kari kořením
90 min.
Ingredience
- 2,2litryVoda pitná
- 500gramůKuřecí drůbky
- 1kusCibule
- 1kusCeler bulvový
- 2špetkySůl
- 1lžičkaNové koření
- 1kusPetržel
- 1kusMrkev kořen
- 1kusKedlubna
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůPažitka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
21 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme studenou vodu, vložíme do ní očištěné a omyté drůbky. Přidáme oloupanou cibuli, očištěný celer, osolíme, vložíme nové koření a vše povaříme doměkka. Vaříme 40-45 minut. Následovně přidáme očištěnou petržel, mrkev, kedlubnu a vaříme ještě 20 minut. Potom maso vyjmeme, obereme od kostí a společně s ostatními drůbky nakrájíme na malé kousky. Všechnu uvařenou zeleninu v polévce rozmixujeme.
- 2Máslo rozehřejeme v pánvi, osmažíme mouku a tak připravíme světlou jíšku, kterou ještě zalijeme 2 dl studené vody. Hotovou jíšku vlijeme do polévky a zahustíme ji. Přidáme nakrájené drůbky, podle chuti pepř. Pokračujeme ve vaření dalších 15 minut. Nakonec posypeme pažitkou a na jednotlivých talířích nebo v polévkových miskách podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.