Drůbková polévka s kari kořením

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
21 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme studenou vodu, vložíme do ní očištěné a omyté drůbky. Přidáme oloupanou cibuli, očištěný celer, osolíme, vložíme nové koření a vše povaříme doměkka. Vaříme 40-45 minut. Následovně přidáme očištěnou petržel, mrkev, kedlubnu a vaříme ještě 20 minut. Potom maso vyjmeme, obereme od kostí a společně s ostatními drůbky nakrájíme na malé kousky. Všechnu uvařenou zeleninu v polévce rozmixujeme.
  • 2
    Máslo rozehřejeme v pánvi, osmažíme mouku a tak připravíme světlou jíšku, kterou ještě zalijeme 2 dl studené vody. Hotovou jíšku vlijeme do polévky a zahustíme ji. Přidáme nakrájené drůbky, podle chuti pepř. Pokračujeme ve vaření dalších 15 minut. Nakonec posypeme pažitkou a na jednotlivých talířích nebo v polévkových miskách podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.