Durynská čočková polévka

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
29 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
26 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku namočíme přes noc do vody. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kousky. Do tlakového hrnce dáme kůži ze slaniny, čočku i s vodou, v níž se máčela, brambory a 1 l vývaru. Vaříme 15 minut.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nasekáme. V kastrolu rozpustíme slaninu, přidáme máslo a podusíme na něm cibuli. Zaprášíme ji moukou, necháme zezlátnout a pak jí rozředíme zbytkem vývaru. Povaříme několik minut při mírné teplotě.
  • 3
    Cibulovou omáčku a sušené švestky přidáme k čočce a vše vaříme ještě 5 minut. Vyjmeme kůži ze slaniny, polévku osolíme, dochutíme pepřem, cukrem a octem.
  • 4
    Nakonec nakrájíme na malé kousky durynskou krvavou tlačenku, vložíme ji do hotové polévky a prohřejeme. Nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.