Durynský hrnec
40 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 2kusyVepřové ledvinky
- 1kusVepřové srdce
- 400gramůVepřový bok
- 3kusyPerník
- 6lžicOcet vinný
- 2kusyHřebíček
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusHovězí vývar základní
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
51 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Srdce a ledvinky dobře očistíme, zbavíme všech šlach a tuku. Spolu s bůčkem nakrájíme na 3 cm velké kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, rozdrobíme nebo nastrouháme perník, citrón nakrájíme na plátky.
- 2Do velkého hrnce nalijeme vývar, přidáme maso, cibuli, ocet, perník a citrón. Směs osolíme, opepříme, vsypeme hřebíček. Vaříme pod pokličkou mírným varem asi 25 minut, dokud není maso hotové.
- 3Hotový pokrm ochutíme solí, cukrem, octem, podáváme v terině nebo na talíři. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.