Dušená čočka s vejci
30 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 40mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2kusyRajčata
- 500gramůČočka jedlá
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaChilli paprička
- 1kusCibule
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
21 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
40 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V horké vodě vaříme cca deset minut vejce na tvrdo a poté je zchladíme ve studené vodě. Mezitím si můžeme připravit omáčku. Na oleji si osmažíme cibulku. Jakmile trochu změkne, prolisujeme k ní česnek a přidáme zázvor. Minutu podusíme a přidáme na kostičky nakrájená rajčata a sůl s pepřem a chilli.
- 2Čočku z konzervy, popřípadě čočku nasáknutou vodou, necháme okapat a přidáme spolu s vývarem do pánve. Dusíme dalších pět minut. Na závěr už jen stačí oloupat vejce, rozdělit obsah pánve na talíře a podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Dušená čočka s vejci
Dušená čočka s vejci je výbornou variantou receptu na tuto luštěninu. Určitě vám bude chutnat. Cibulka vám krásně provoní kuchyni a vy se o to víc budete těšit, až toto jídlo ochutnáte.