Dušená čočka s vejci

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
21 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
40 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V horké vodě vaříme cca deset minut vejce na tvrdo a poté je zchladíme ve studené vodě. Mezitím si můžeme připravit omáčku. Na oleji si osmažíme cibulku. Jakmile trochu změkne, prolisujeme k ní česnek a přidáme zázvor. Minutu podusíme a přidáme na kostičky nakrájená rajčata a sůl s pepřem a chilli.
  • 2
    Čočku z konzervy, popřípadě čočku nasáknutou vodou, necháme okapat a přidáme spolu s vývarem do pánve. Dusíme dalších pět minut. Na závěr už jen stačí oloupat vejce, rozdělit obsah pánve na talíře a podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Dušená čočka s vejci
Dušená čočka s vejci je výbornou variantou receptu na tuto luštěninu. Určitě vám bude chutnat. Cibulka vám krásně provoní kuchyni a vy se o to víc budete těšit, až toto jídlo ochutnáte.