Dušená hovězí játra

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
513 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná a omytá játra zalijeme mlékem a necháme několik hodin v chladničce.
  • 2
    Potom játra opláchneme, nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, naklepeme a poprášíme moukou.
  • 3
    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme játra, zlehka je opečeme po obou stranách a opepříme. Přidáme utřený česnek, mírně podlijeme teplou vodou a dusíme pod pokličkou. Během dušení játra obracíme a podléváme vodou. Před koncem dušení přidáme kečup a nakonec játra osolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.