Dušená hovězí játra
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůJátra hovězí
- 50gramůSádlo škvařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceKečup
- 1hrnekMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
513 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá játra zalijeme mlékem a necháme několik hodin v chladničce.
- 2Potom játra opláchneme, nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, naklepeme a poprášíme moukou.
- 3Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme játra, zlehka je opečeme po obou stranách a opepříme. Přidáme utřený česnek, mírně podlijeme teplou vodou a dusíme pod pokličkou. Během dušení játra obracíme a podléváme vodou. Před koncem dušení přidáme kečup a nakonec játra osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.