Dušená hovězí líčka ve vlastní šťávě
115 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí líčka
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 3kusyBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 2kusyOkurky nakládané
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCibulka jarní
- 1lžíceJíška instantní
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
5 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí líčka opečeme zprudka na pánvi v oleji tak, aby se maso zatáhlo. Orestovaná líčka přendáme do kastrolu, kam přidáme celou cibuli, mrkve nakrájené na větší špalíky a koření (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření). Osolíme, podlijeme vodou do ¾ masa. Následně dusíme pod pokličkou na mírném plameni nebo lépe na co nejmenším plameni cca 90 minut dokud není úplně měkké.
- 2Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu přecedíme. Ponecháme si pouze mrkev, kterou nakrájíme na drobné kousky a vrátíme do čisté šťávy, přidáme na kostičky nakrájenou čerstvou bílou papriku, petrželku, na proužky nakrájené kyselé okurky a nakrájenou nať jarní cibulky. Přidáme pro zahuštění instantní světlou jíšku a lehce provaříme jen tak, aby paprika s okurky lehce změkly, ale nerozvařily se.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.