Dušená hovězí plec
135 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 600gramůHovězí plec
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 40gramůCeler bulvový
- 1litrHovězí vývar základní
- 400gramůBrambory vařené
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
18 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na plátky a vložíme do máslem vymazaného pekáče.
- 2Zasypeme nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, tymián, kousek celeru, zalijeme hovězím vývarem a dáme zakryté dusit do trouby. Dusíme asi 1 a 1/2 hodiny, pekáč odkryjeme a pečeme ještě 1/2 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem.
- 3Dušené maso upravíme na talíře, ze šťávy v pekáči vyndáme bobkový list a zbytek rozmixujeme. Jako přílohu servírujeme vařené brambory a celý pokrm přelijeme rozmixovanou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.