Dušená hovězí plec

135 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
18 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso nakrájíme na plátky a vložíme do máslem vymazaného pekáče.
  • 2
    Zasypeme nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, tymián, kousek celeru, zalijeme hovězím vývarem a dáme zakryté dusit do trouby. Dusíme asi 1 a 1/2 hodiny, pekáč odkryjeme a pečeme ještě 1/2 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem.
  • 3
    Dušené maso upravíme na talíře, ze šťávy v pekáči vyndáme bobkový list a zbytek rozmixujeme. Jako přílohu servírujeme vařené brambory a celý pokrm přelijeme rozmixovanou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.