Dušená husa na červeném víně
190 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůVíno červené
- 200mililitrůVoda pitná
- 1500gramůHusa domácí
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
953 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
82 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
458 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Středně velkou husu zbavíme posledních dílů křídel a nasekáme na porce. Páteř i velké kosti odsekneme, spolu s křídly uschováme pro případné další využití.
- 2Porce husy osolíme, ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným sádlem. Vyjmeme je a do tuku po huse dáme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji vínem a rozmícháme. Podle potřeby osolíme, opepříme a zředíme teplou vodou.
- 3Porce husy vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 2 hodiny v troubě, rozehřáté na 165°C.
- 4Opečené porce husy přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple. Omáčku rozšleháme metlou a zjemníme kouskem másla.
- 5Husu servírujeme přelitou vínovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.