Dušená husa na červeném víně

190 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
953 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
82 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
458 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Středně velkou husu zbavíme posledních dílů křídel a nasekáme na porce. Páteř i velké kosti odsekneme, spolu s křídly uschováme pro případné další využití.
  • 2
    Porce husy osolíme, ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným sádlem. Vyjmeme je a do tuku po huse dáme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji vínem a rozmícháme. Podle potřeby osolíme, opepříme a zředíme teplou vodou.
  • 3
    Porce husy vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 2 hodiny v troubě, rozehřáté na 165°C.
  • 4
    Opečené porce husy přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple. Omáčku rozšleháme metlou a zjemníme kouskem másla.
  • 5
    Husu servírujeme přelitou vínovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.