Dušená husa s jablky
210 min.
Ingredience
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej stolní
- 60gramůCukr moučkový
- 4gramySkořice mletá
- 200gramůJablka
- 500mililitrůVíno jablečné
- 100mililitrůCalvados
- 1200gramůHusa domácí
- 0,8litrVývar drůbeží
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
901 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
59 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
770 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, posypeme cukrem, skořicí, zalijeme 50 ml calvadosu a necháme 30 minut marinovat.
- 2Husu osolíme, opepříme,lehce potřeme olejem a naplníme marinovanými jablky. Poté ji lehce svážeme a dáme na hodinu smažit ze všech stran na rozpálený olej. Přilijeme zbytek calvadosu, necháme 2 minuty vařit, přilijeme cidr vývar. Přiklopené dusíme 105 minut.
- 3Z omáčky odstraníme přebytečný tuk, osolíme a opepříme dle potřeby a servírujeme společně s husou a jablky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.