Dušená husa s jablky

210 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
901 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
59 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
770 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, posypeme cukrem, skořicí, zalijeme 50 ml calvadosu a necháme 30 minut marinovat.
  • 2
    Husu osolíme, opepříme,lehce potřeme olejem a naplníme marinovanými jablky. Poté ji lehce svážeme a dáme na hodinu smažit ze všech stran na rozpálený olej. Přilijeme zbytek calvadosu, necháme 2 minuty vařit, přilijeme cidr vývar. Přiklopené dusíme 105 minut.
  • 3
    Z omáčky odstraníme přebytečný tuk, osolíme a opepříme dle potřeby a servírujeme společně s husou a jablky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.