Dušená jablka na calvadosu

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
22 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkový salát nebo směs salátů, např. polníček, římský a hlávkový, natrháme na kousky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné.
  • 2
    V pánvi rozpálíme máslo a jablka v něm asi minutu dusíme. Podlijeme calvadosem, lehce pocukrujeme a necháme zkaramelizovat.
  • 3
    Cibuli nasekáme najemno a smícháme s octem, olejem, kořením a nasekanou pažitkou.
  • 4
    Salát upravíme na talíře. Dresink přelijeme přes salátové listy a nahoru rozložíme dušená jablka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.