Dušená jablka na calvadosu
25 min.
Ingredience
- Dresink
- 40mililitrůCalvados
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 250gramůSalát hlávkový
- 2kusyJablka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
22 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Hlávkový salát nebo směs salátů, např. polníček, římský a hlávkový, natrháme na kousky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné.
- 2V pánvi rozpálíme máslo a jablka v něm asi minutu dusíme. Podlijeme calvadosem, lehce pocukrujeme a necháme zkaramelizovat.
- 3Cibuli nasekáme najemno a smícháme s octem, olejem, kořením a nasekanou pažitkou.
- 4Salát upravíme na talíře. Dresink přelijeme přes salátové listy a nahoru rozložíme dušená jablka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.