Dušená kachna po moldavsku
80 min.
Ingredience
- 1kusKachna domácí
- 2lžičkySůl
- 2lžíceKachní sádlo
- 3kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2stroužkyČesnek
- 8kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 1lžíceCukr krupice
- 100mililitrůVíno červené
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kachnu rozstříháme na čtvrtky, osolíme je a ve velkém kastrole na kachním sádle na všech stranách rychle opečeme. Porce pak vyjmeme a na sádle dozlatova opečeme na plátky nakrájenou cibuli. Cibuli zaprášíme moukou, tu osmahmeme, zalijeme horkým drůbežím vývarem, prošleháme, pak přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, celý pepř, bobkový list, sůl a cukr, zamícháme a uvedeme do varu.
- 2Pak přidáme opečené porce kachny, přikryjeme a pod pokličkou dusíme doměkka, asi 45-50 minut. Asi 20 minut před dohotovením přilijeme do šťávy červené víno. Hotovou kachnu z kastrolu vyjmeme a ze šťávy vybereme koření.
- 3Moldavskou kachnu podáváme s vařenými bramborami, porce přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.