Dušená kančí plec
230 min.

Ingredience
- 2000gramůKančí plec
- 120gramůCibule
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůŠalotka
- 60gramůCeler - nať
- 4gramyPepř černý celý
- 4kusyHřebíček
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 2gramyJalovec
- 100gramůMarmeláda brusinková
- 1000mililitrůKančí vývar
- 12gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 1000mililitrůVíno červené
- 100mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
8 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
953 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na drobné kousky, smícháme s pokrájenou zeleninou a kořením, podlijeme vínem a koňakem.
- 2Necháme marinovat 48 hodin v chladu.
- 3Marinované maso vyjmeme z marinády a necháme 30 minut smažit na rozpáleném oleji, poté přidáme zeleninu z marinády a restujeme 20 minut.
- 4Zaprášíme moukou, za občasného míchání restujeme 10 minut.
- 5Marinádu uvedeme k varu, přilijeme jí k zelenině a masu a dusíme 30 minut.
- 6Přilijeme vývar, přidáme bylinky a zakryté dusíme 2 hodiny.
- 7Nakonec osolíme, opepříme a přimícháme marmeládu.
- 8Necháme prohřát a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.