Dušená kapusta se sýrem
50 min.
Ingredience
- 600gramůKapusta hlávková
- 100gramůSýr Parmezán
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou, rozpůlenou kapustu krátce povaříme v mírně osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na proužky.
- 2V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kapustu, česnek utřený se solí a podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme doměkka.
- 3Před podáváním pokrm posypeme nastrouhaným Parmezánem.
- 4Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.