Dušená kedlubna na způsob mozečku

33 min.
Česká republika
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kedlubnu omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Očištěnou cibuli a omytou pažitku pokrájíme nadrobno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme kedlubnu, ochutíme ji špetkou stévie, čerstvě pomletým pepřem a solí. Vše krátce orestujeme, snížíme teplotu a pod poklicí dusíme 7-10 minut. Pak přidáme jemně nastrouhanou šunku, 2 vejce a za stálého míchání usmažíme jemnou, řidší smaženici. Přidáme pažitku, vše dobře promícháme a pánev s kedlubnovým mozečkem odstavíme z plotny.
  • 3
    Podáváme teplý i studený s celozrnným chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.