Dušená kedlubna na způsob mozečku
33 min.
Ingredience
- 200gramůKedlubna
- 1kusCibule
- 2lžícePažitka
- 100gramůdušená šunka výběrová 85%masa
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1špetkastévie
- 2kusyVejce slepičí
- 2plátkyPšenično žitný chleba
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kedlubnu omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Očištěnou cibuli a omytou pažitku pokrájíme nadrobno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme kedlubnu, ochutíme ji špetkou stévie, čerstvě pomletým pepřem a solí. Vše krátce orestujeme, snížíme teplotu a pod poklicí dusíme 7-10 minut. Pak přidáme jemně nastrouhanou šunku, 2 vejce a za stálého míchání usmažíme jemnou, řidší smaženici. Přidáme pažitku, vše dobře promícháme a pánev s kedlubnovým mozečkem odstavíme z plotny.
- 3Podáváme teplý i studený s celozrnným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.