Dušená krůta na víně
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 40gramůSlanina vepřová
- 2decilitryVíno bílé
- 1kusKedlubna
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 600gramůKrůta mražená
- 1kusMrkev kořen
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné krůtí maso nakrájíme na porce, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso protkneme slaninou.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a oleji, přidáme porce masa a zprudka je osmažíme po všech stranách. Podlijeme vínem a přisypeme nasekanou petrželku. Za občasného podlévání vodou dusíme téměř doměkka.
- 3Potom přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a vše dodusíme.
- 4Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží a pokrm přeléváme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.