Dušená krůta na víně

75 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné krůtí maso nakrájíme na porce, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso protkneme slaninou.
  • 2
    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a oleji, přidáme porce masa a zprudka je osmažíme po všech stranách. Podlijeme vínem a přisypeme nasekanou petrželku. Za občasného podlévání vodou dusíme téměř doměkka.
  • 3
    Potom přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a vše dodusíme.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží a pokrm přeléváme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.