Dušená kuřecí prsíčka
32 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 0,25lžičkaChilli paprička
- 0,25litrVývar drůbeží
- 0,25litrProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
10 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme olej, osolená a opepřená kuřecí prsa opečeme z obou stran dozlatova.
- 2Žampióny očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Prsa z hrnce vyndáme, olej slijeme a v hrnci ponecháme jen lžíci oleje. Přidáme houby, česnek, mražené fazolky a dusíme asi 3 minuty.
- 3Přimícháme rajskou omáčku nebo protlak, vývar, drcené chilli papričky a vše přivedeme k varu. Vrátíme do hrnce maso a při mírné teplotě dusíme ještě 10 minut, až maso i fazolky změknou.
- 4Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.