Dušená kuřecí směs na kari

70 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1175 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
74 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z očištěného a uvařeného kuřete odstraníme kůži a vykostíme ho, maso pak nakrájíme na menší kousky.
  • 2
    Ve větším hrnci rozpálíme olej a na mírném ohni na něm necháme cca 5-10 minut zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Přidáme kari pastu a za stálého míchání 2-3 minuty povaříme. Kokosovou smetanu rozředíme vroucí vodou a vlijeme do hrnce. Vmícháme nahrubo nakrájenou citronovou trávu, nasekané limetkové listy, jogurt a meruňkový džem. Zakryté necháme zvolna vařit cca 30 minut. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. Hotovou směs přelijeme do mixéru a vyšleháme hustou omáčku. Přes síto scedíme a propasírujeme zpět do hrnce.
  • 3
    Do omáčky vložíme kousky masa, přivedeme opět k varu, vmícháme pokrájenou koriandrovou nať, osolíme a opepříme dle chuti. Rozdělíme na talíře, dozdobíme limetkovými listy, strouhaným kokosem, snítkami kroiandru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.