Dušená kuřecí směs na kari
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKari pasta
- 115gramůKokosová smetana
- 900mililitrůVoda pitná
- 2kusyCitronová tráva
- 1kusLimetka kafrová
- 150mililitrůJogurt bílý
- 2lžíceDžem meruňkový
- 1kusKuře
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej rostlinný
- Dozdobení
- 1lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 1lžíceLimetka kafrová
- 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1175 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
74 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z očištěného a uvařeného kuřete odstraníme kůži a vykostíme ho, maso pak nakrájíme na menší kousky.
- 2Ve větším hrnci rozpálíme olej a na mírném ohni na něm necháme cca 5-10 minut zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Přidáme kari pastu a za stálého míchání 2-3 minuty povaříme. Kokosovou smetanu rozředíme vroucí vodou a vlijeme do hrnce. Vmícháme nahrubo nakrájenou citronovou trávu, nasekané limetkové listy, jogurt a meruňkový džem. Zakryté necháme zvolna vařit cca 30 minut. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. Hotovou směs přelijeme do mixéru a vyšleháme hustou omáčku. Přes síto scedíme a propasírujeme zpět do hrnce.
- 3Do omáčky vložíme kousky masa, přivedeme opět k varu, vmícháme pokrájenou koriandrovou nať, osolíme a opepříme dle chuti. Rozdělíme na talíře, dozdobíme limetkovými listy, strouhaným kokosem, snítkami kroiandru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.