Dušená mrkev s kořenovou zeleninou
40 min.
Ingredience
- 100gramůPetržel kořen
- 60gramůCibule
- 20gramůOlej rostlinný
- 10gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 2špetkyPodravka
- 200gramůMrkev kořen
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a kořenovou petržel očistíme, opláchneme a nakrájíme na hrubší kolečka, cibuli drobně pokrájíme.
- 2Cibuli zpěníme na oleji, vsypeme mrkev s petrželí, chvilku restujeme, poté podlijeme polovinou vody, přidáme sůl, mletý kmín, pepř, Podravku a dusíme, dokud není zelenina téměř měkká. Voda by se měla zcela vydusit.
- 3Zeleninu zaprášíme moukou, chvilku restujeme, poté zalijeme druhou polovinou vody a dodusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.