Dušená mrkev s rozinkami

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
17 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dáme si vařit vodu a když je vroucí, zalijeme s ní rozinky a necháme je máčet. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme očištěnou a na tenké kolečka nakrájenou mrkev. Dále vložíme oloupanou a drobně nasekanou cibuli. Spolu chvilku osmahneme, přidáme scezené a okapané rozinky a rozmarýn a dochutíme solí a pepřem.
  • 2
    Směs podlijeme vínem a pod poklicí za občasného míchání dusíme doměkka. Měkkou mrkev vybereme z pánve děrovanou naběračkou. Do šťávy ze zeleniny přilijeme smetanu smíchanou s moukou. Za stálého míchání na mírném ohni povaříme na hustou omáčku. Nakonec smícháme dohromady mrkvovou směs s omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.