Dušená mrkev s rozinkami
30 min.
Ingredience
- 150gramůRozinky bílé
- 4decilitryVoda pitná
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 500gramůMrkev kořen
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 2decilitryVíno bílé
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
17 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dáme si vařit vodu a když je vroucí, zalijeme s ní rozinky a necháme je máčet. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme očištěnou a na tenké kolečka nakrájenou mrkev. Dále vložíme oloupanou a drobně nasekanou cibuli. Spolu chvilku osmahneme, přidáme scezené a okapané rozinky a rozmarýn a dochutíme solí a pepřem.
- 2Směs podlijeme vínem a pod poklicí za občasného míchání dusíme doměkka. Měkkou mrkev vybereme z pánve děrovanou naběračkou. Do šťávy ze zeleniny přilijeme smetanu smíchanou s moukou. Za stálého míchání na mírném ohni povaříme na hustou omáčku. Nakonec smícháme dohromady mrkvovou směs s omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.