Dušená mrkev s vodnicí
35 min.

Ingredience
- 375gramůMrkev kořen
- 370gramůTuřín
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 5cm a spolu s očištěnou vodnicí vložíme do hrnce s vývarem. Přidáme máslo, cukr, sůl a pepř. Uvedeme do varu a pod pokličkou dusíme asi 10 minut doměkka.
- 2Pokličku odstraníme a zprudka dusíme až se tekutina vypaří a zelenina bude lesklá.
- 3Nakonec vmícháme nasekané bylinky a i hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.