Dušená perlička na způsob bažanta

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
22 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou, vykuchanou a opláchnutou perličku rozčtvrtíme a trochu osolíme.
  • 2
    V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, do které vložíme připravené porce perličky. Ty opečeme, přendáme do jiné nádoby, do tuku vložíme drobně nakrájenou cibuli, chvilku podusíme, zalijeme vodou, vrátíme čtvrtky perličky, sůl, pepř, nové koření a bobkový list a v troubě nepřikryté za častého obracení upečeme doměkka.
  • 3
    Maso vyjmeme, přilijeme solamyl rozmíchaný ve lžíci vody, krátce povaříme a perličku vrátíme do šťávy.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.