Dušená perlička na způsob bažanta
75 min.
Ingredience
- 1kusPerlička
- 1lžíceSůl
- 120gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 150mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 0,5lžičkaSolamyl
- 400gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
22 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou, vykuchanou a opláchnutou perličku rozčtvrtíme a trochu osolíme.
- 2V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, do které vložíme připravené porce perličky. Ty opečeme, přendáme do jiné nádoby, do tuku vložíme drobně nakrájenou cibuli, chvilku podusíme, zalijeme vodou, vrátíme čtvrtky perličky, sůl, pepř, nové koření a bobkový list a v troubě nepřikryté za častého obracení upečeme doměkka.
- 3Maso vyjmeme, přilijeme solamyl rozmíchaný ve lžíci vody, krátce povaříme a perličku vrátíme do šťávy.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.