Dušená petržel

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou petržel nakrájíme na kolečka a zprudka orestujeme v kastrole na másle. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
  • 2
    Potom slijeme přebytečnou vodu, petržel osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a grilovacím kořením.
  • 3
    Nakonec vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou a jen krátce prohřejeme.
  • 4
    Podáváme jako přílohu k masům, každou porci posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.