Dušená petržel
35 min.
Ingredience
- 800gramůPetržel kořen
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceZakysaná smetana
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaKoření grilovací
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou petržel nakrájíme na kolečka a zprudka orestujeme v kastrole na másle. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
- 2Potom slijeme přebytečnou vodu, petržel osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a grilovacím kořením.
- 3Nakonec vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou a jen krátce prohřejeme.
- 4Podáváme jako přílohu k masům, každou porci posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.