Dušená rajčata jako předkrm
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 1kilogramRajčata
- 80mililitrůOlej olivový
- 200mililitrůOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůChléb pšeničný (bílý)
- 2lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme nahrubo. Cibuli pokrájíme najemno.
- 2V hrnci rozpálíme kvalitní olej, přisypeme cibulku a necháme zpěnit. Podlijeme octem a povaříme 8 až 10 minut. Část octa se odpaří. Přidáme rajčata, petrželku, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Hrnec zakryjeme a dusíme 30 minut.
- 3Podáváme jako teplý předkrm s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.