Dušená růžičková kapusta se slaninou
35 min.
Ingredience
- 800gramůKapusta růžičková
- 800mililitrůVoda pitná
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
29 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
8 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Kapustičky očistíme, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky, petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2Na másle zpěníme slaninu, přidáme okapané kapustičky, osolíme, opepříme, podlijeme a dusíme.
- 3Před podáváním vmícháme petrželovou nať a citronovou šťávu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 8. 12. 2015
Dušená růžičková kapusta se slaninou
Moc dobrá růžičková kapusta, podávala jsem ji s krkovičkou na barevném pepři a vařenými bramborami ve slupce.