Dušená ryba na čínský způsob

35 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
42 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
693 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby nařízneme z obou stran třemi hlubokými šikmými řezy a dáme na ohnivzdorný talíř. Zalijeme do poloviny vodou, připevníme na stojánek nebo trojnožku a vodu přivedeme k varu.
  • 2
    Poté rybu posypeme směsí soli, cukru, nadrobno nakrájeného česneku a zázvoru. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme cca 12 min., až dostane maso narůžovělý nádech. Odklopíme, posypeme na proužky nakrájenou cibulkou a opět zakryjeme.
  • 3
    Na malé pánvičce rozpálíme sezamový a arašídový olej a přelijeme jím rybu. Pokapeme sójovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.