Dušená ryba na čínský způsob
35 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1lžíceZázvor celý
- 5kusůCibulka jarní
- 1lžičkaOlej sezamový
- 3lžíceOmáčka sójová
- 0,25hrnekOlej arašídový (podzemnicový)
- 2stroužkyČesnek
- 1kilogramPstruh
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
42 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
693 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ryby nařízneme z obou stran třemi hlubokými šikmými řezy a dáme na ohnivzdorný talíř. Zalijeme do poloviny vodou, připevníme na stojánek nebo trojnožku a vodu přivedeme k varu.
- 2Poté rybu posypeme směsí soli, cukru, nadrobno nakrájeného česneku a zázvoru. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme cca 12 min., až dostane maso narůžovělý nádech. Odklopíme, posypeme na proužky nakrájenou cibulkou a opět zakryjeme.
- 3Na malé pánvičce rozpálíme sezamový a arašídový olej a přelijeme jím rybu. Pokapeme sójovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.