Dušená rýže

30 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
715 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebranou rýži opláchneme studenou vodou, potom ještě několikrát horkou vodou.
  • 2
    Rýži vsypeme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme máslo, oloupanou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem a sůl. Na plotně bez míchání přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a rýži dáme dusit do středně vyhřáté trouby, aby změkla a byla sypká, ne však lepkavá.
  • 3
    Měkkou rýži vyndáme z trouby a necháme asi 5 minut stát. Odstraníme cibuli s hřebíčkem a rýži vidličkou zlehka nakypříme.
  • 4
    Podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 19. 3. 2017
Dušená rýže
K přípravě rýže je zapotřebí podstatně více vody! Místo másla se může použít i olej.