Dušená rýže
30 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 250mililitrůVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusCibule
- 2kusyHřebíček
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
715 mg
Postup přípravy
- 1Přebranou rýži opláchneme studenou vodou, potom ještě několikrát horkou vodou.
- 2Rýži vsypeme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme máslo, oloupanou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem a sůl. Na plotně bez míchání přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a rýži dáme dusit do středně vyhřáté trouby, aby změkla a byla sypká, ne však lepkavá.
- 3Měkkou rýži vyndáme z trouby a necháme asi 5 minut stát. Odstraníme cibuli s hřebíčkem a rýži vidličkou zlehka nakypříme.
- 4Podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 19. 3. 2017
Dušená rýže
K přípravě rýže je zapotřebí podstatně více vody! Místo másla se může použít i olej.