Dušená rýže na kari
30 min.
Ingredience
- 300mililitrůRýže loupaná
- 450mililitrůVoda pitná
- 2kusyCibule
- 1lžičkaKari koření
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme, vypereme a scedíme.
- 2Rozehřejeme troubu na 170°C.
- 3Na másle necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli se lžičkou kari, přidáme scezenou rýži a za stálého míchání půl minuty opékáme. Zalijeme vodou, osolíme a důkladně zamícháme, aby se rýže u dna nepřichytila. Chvíli povaříme, zakryjeme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby.
- 4Hotovou rýži před podáváním načechráme vidličkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.