Dušená rýže na kari

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži přebereme, vypereme a scedíme.
  • 2
    Rozehřejeme troubu na 170°C.
  • 3
    Na másle necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli se lžičkou kari, přidáme scezenou rýži a za stálého míchání půl minuty opékáme. Zalijeme vodou, osolíme a důkladně zamícháme, aby se rýže u dna nepřichytila. Chvíli povaříme, zakryjeme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby.
  • 4
    Hotovou rýži před podáváním načechráme vidličkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.